Cursussen

Via de nieuwsbrief, Facebook en email wordt u op de hoogte gehouden van cursussen die onder andere gegeven worden door het Centrum voor Jeugd en Gezin.

cjg_215003

Meldcode

Als gastouder kunt u deze digitale cursus volgen bij Augeo: ‘Omgaan met vermoedens van kindermishandeling’. Alle gastouders moeten weten wat zij moeten doen als zij te maken krijgen met kindermishandeling en huiselijk geweld. Deze cursus moet eenmaal per jaar gevolgd worden door elke gastouder. De Admiraal biedt €10,- korting aan voor gastouders die opvang aanbieden via De Admiraal.

AugeoVersterkt170x167

EHBO

De cursus ‘EHBO bij kinderen speciaal voor gastouders’ wordt aangeboden via www.livis.nl. De Admiraal biedt €10,- korting aan gastouders die opvang (gaan) aanbieden via De Admiraal.

Logo livis

KIKI-S

Ontwikkelingskansen programma voor gastouders, thematisch werken met een programma voor ieder kind. Meer informatie is te vinden op: www.kiki-s.nl. De Admiraal heeft nog niet de mogelijkheid een korting of vergoeding aan te bieden.

logo-kiki-nieuw5-e1382168775287-1

Gastouder opleiding

Wilt u gastouder worden? Dan kunt u de opleiding Helpende Zorg en Welzijn, specialisatie gastouders (mbo niveau 2) bij ROC RIVOR volgen! Informatie hierover is te vinden op www.diplomaroute.nl. De opleiding kan op elke gewenst moment van start gaan en duurt maximaal 8 maanden (afhankelijk van eigen studietempo). De opleiding kost totaal €870,00. De Admiraal heeft nog niet de mogelijkheid een korting of vergoeding aan te bieden.

ROC Rivor

Veiligheid gezondheid

Op welke manier heb jij te maken met veiligheid en gezondheid in de gastouderopvang? Waardoor kunnen risico’s ontstaan in de opvang? Hoe werkt een risico inventarisatie? Wat is een ongevallenregistratie en een actieplan? Onder andere voorgenoemde onderwerpen komen aan bod. De online cursus kost €15,-. Vyvoj-Paterswolde-Haren-logo